hondenforum THE BEST THERE IS

iedereen is welkom
 
IndexIndex  PortalPortal  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel
 

 broodfokkers nestje hoe te herkennen

Ga naar beneden 
AuteurBericht
an
Admin
an

Aantal berichten : 828
Registratiedatum : 27-04-09
Leeftijd : 44
Woonplaats : limburg

broodfokkers nestje  hoe te herkennen Empty
BerichtOnderwerp: broodfokkers nestje hoe te herkennen   broodfokkers nestje  hoe te herkennen Empty06.05.09 15:30

Hoe herken je een broodfokker?
Broodfok is een groot probleem. Een broodfokker zal proberen om zijn of haar klanten te laten denken dat ze met een professionele fokker te maken hebben. Desondanks zijn er nog genoeg punten waarop je kunt herkennen of je met een broodfokker te maken hebt.
Allereerst is er de advertentie. Een legitieme handelaar hoeft zijn pups 9 van de 10 keer niet via een website als Marktplaats of Hoe weet ik of ik met een broodfokker te maken heb?
Mocht uSpeurders te verkopen. Zijn pups zijn meestal bij de geboorte al besproken. Wil je toch via Marktplaats een pup gaan bekijken? Kijk dan eerst of de handelaar meerdere advertenties heeft. Klik hiervoor op 'Bekijk alle advertenties van adverteerder', wat rechts boven de advertentie staat. Heeft de adverteerder meerdere hondenrassen in de 'aanbieding'? Juist, dat is een broodfokker.

Enkele kenmerken van een broodfokker zijn:
•Een broodfokker fokt pups voor het geld. Vaak zegt hij dat hij het doet omdat het "leuk" is of goed voor de kinderen om een geboorte te zien.
•Hij (of zij natuurlijk) fokt meestal met meerdere teefjes en 1 of 2 reuen die hij gebruikt om al zijn teefjes te bevruchten (dat spaart dekkosten uit).
•Is vanuit het niets begonnen met het ras, heeft meteen meerdere honden (zowel jonge als volwassen) aangeschaft en zet onmiddellijk meerdere nesten per jaar op de wereld.
•Geeft geen garantie op gezondheid, behalve misschien een bewijs van inentingen en soms een dierenartsverklaring.
•Een broodfokker zal de pup verkopen aan iedereen die de prijs ervoor betaalt, ook al is de koper ongeschikt.
•Hij/ zij kan geen hulp bieden als er een probleem ontstaat, of wil dat niet.
•Een broodfokker zal zich niet vertonen op een show om zijn honden door een keurmeester te laten beoordelen op raskenmerken, fokker vind dit niet nodig want hij fokt alleen huishonden en geen showhonden.
denken met een legitieme fokker te maken te hebben en u bent bij hem of haar thuis? Ook hier kunnen enkele kenmerken verraden of u met een broodfokker te maken hebt of niet.
•Puppies vertoeven vaak in geïmproviseerde ruimtes, soms onhygiënisch. Dit wijst er meestal op dat de fokker geen lange termijn investeringen wil doen en geen interesse heeft in het goed socialiseren van een pup. Maak dat je wegkomt als je grote kratten in een schuur ziet.
•Wil soms niet het hele nest en /of de moeder laten zien. Als de moeder niet aanwezig is, ga dan nooit tot koop over.
•De prijzen van een broodfokker zijn laag, want hij moet snel weer van de pups af want het volgende nest is alweer onderweg. Een goede pup met stamboom is duurder, maar vergeet niet dat de kosten van een dierenarts (broodfokkers letten niet op erfelijke ziekten, vlooien, schurft en andere ziekten) veel hoger zullen zijn.
•Een broodfokker weet weinig van de achtergrond en geschiedenis van een ras, de rasvereniging of de rasstandaard, vind dat ook niet nodig want hij fokt alleen voor de lol (=geld). Test hem of haar gewoon. Een juiste fokker zal honderduit over het ras vertellen.
•Een fokker moet weten wat de term/ziekte Patella luxatie inhoudt en zelf de dieren kunnen controleren op deze ziekte, of de dieren willen laten nakijken door een dierenarts.

Ten slotte, als u denkt 'ik zal deze pup wel redden uit de klauwen van de broodfokker', doe dit niet! U maakt de broodfokker er alleen maar succesvoller mee, hij heeft dan immers weer een pup verkocht...

broodfokkers nestje  hoe te herkennen Broodfok_1
Terug naar boven Ga naar beneden
http://hondenmandje.forumotion.net/forum.htm
 
broodfokkers nestje hoe te herkennen
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
hondenforum THE BEST THERE IS  :: aanbod van nestjes-
Ga naar: