hondenforum THE BEST THERE IS
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

hondenforum THE BEST THERE IS

iedereen is welkom
 
IndexIndex  PortalPortal  Laatste afbeeldingenLaatste afbeeldingen  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

 

 verlatingsangst

Ga naar beneden 
AuteurBericht
an
Admin
an


Aantal berichten : 828
Registratiedatum : 27-04-09
Leeftijd : 49
Woonplaats : limburg

verlatingsangst Empty
BerichtOnderwerp: Re: verlatingsangst   verlatingsangst Empty07.05.09 13:10

Clomicalm is een angstwerend medicijn, speciaal ontwikkeld voor honden met scheidingsangst. Praat er eens over met je dierenarts

sinds kort geeft dit het gewenste effect
Terug naar boven Ga naar beneden
http://hondenmandje.forumotion.net/forum.htm
an
Admin
an


Aantal berichten : 828
Registratiedatum : 27-04-09
Leeftijd : 49
Woonplaats : limburg

verlatingsangst Empty
BerichtOnderwerp: Re: verlatingsangst   verlatingsangst Empty05.05.09 12:24

hier nog wat gevonden

Wordt je hond helemaal gek als je het huis verlaat? Verscheurt hij je gordijnen en bijt hij je meubels kapot, terwijl hij als je thuis bent, een toonbeeld is van rust? Dan heeft je hond waarschijnlijk last van verlatingsangst. Naar schatting heeft ongeveer 10 tot 15% van de honden een vorm van verlatingsangst.

De hond wilt vanuit zijn natuurlijke instinct deel uitmaken van een kudde. Dat verklaart waarom katten dit probleem niet kennen. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je eenzame hond over zijn probleem heen te helpen.
Het verschil tussen verlatingsangst en gewoon slecht gedrag is makkelijk te herkennen. Honden met scheidingsangst misdragen zich enkel en alleen wanneer hun baasje van huis is. De ergste gevallen zullen zich zelfs misdragen wanneer hun baasje zich in een andere kamer bevindt.

Symptomen van verlatingsangst zijn destructief gedrag, overdreven veel blaffen, ontsnappingspogingen, lusteloosheid, verlies van eetlust, depressiviteit, behoefte doen op de vloer, en psychosomatische symptomen als diarree, braken en overmatig veel aan zijn pels likken.

Waarom mijn hond?
Waarom lijdt jouw hond aan scheidingsangst terwijl de hond van je buren zo rustig is? Daar kunnen verschillende redenen voor bestaan. Sommige honden hebben gewoon niet genoeg zelfvertrouwen om alleen te blijven. Andere honden werden ooit mishandeld of verwaarloosd. En dan zijn er nog de pups die eenmaal ze te groot werden naar een asiel gebracht werden. Niet raar dat ze schrik hebben terug in de steek gelaten te worden!

Soms gedraagt een dier zich zelfs jaren goed voor het misloopt. Ga dan eens na of je iets aan je levensstijl veranderd hebt. Een gezinslid dat terug aan het werk gegaan is, kinderen die op kot zitten, een nieuwe job waarbij je vaak moet overwerken, … de redenen kunnen erg uiteenlopend zijn.

Omgaan met verlatingsangst
Je hond straffen zal geen enkel effect hebben, het zal het probleem alleen maar erger maken. Eens je hond je afwezigheid en terugkeer met straf associeert, zal de angst toenemen. Er zijn verschillende manieren om je hond te leren omgaan met angst. Je hond moet eerst leren dat hij erop kan vertrouwen dat je altijd terugkomt. Een van de oefeningen is ‘zit’ en ‘blijf’. Laat je hond liggen terwijl jij je naar een ander plaats begeeft. Als je hond het niet volhield, probeer dan een kleinere afstand. Eens je iets gevonden hebt dat werkt kun je langzamerhand de tijd en afstand vergroten.

De volgende stap is je routine te veranderen. Denk er eens over na. Doe je iedere keer dat je de deur uitwandelt dezelfde dingen? Je partner kussen, je koffer pakken, je sleutels nemen, het zijn allemaal tekenen die voor je hond erop wijzen dat je doorgaat en die hij associeert met zijn destructieve gedrag . Verander je patroon en doe iets onverwacht. Zet bijvoorbeeld de tv of de radio aan of geef je hond een koekje.

Oefening baart kunst
Gebruik die nieuwe hints wanneer je oefent met vertrekken. Verlaat het huis de eerste keer een à twee minuten. Als je terug binnen komt, doe dan alsof er niets gebeurd is. Op die manier leert je hond dat je altijd terugkomt. Oefen een hele dag en blijf altijd iets langer weg.

Als alles vlot verloopt, zul je ongeveer een week moeten oefenen. Krijgt je hond toch weer angstaanvallen, verminder de tijd dan met een uur en begin opnieuw. Heb je niet zoveel tijd, begin dan op een vrijdagavond met oefenen en houd het het hele weekend vol.

Clomicalm is een angstwerend medicijn, speciaal ontwikkeld voor honden met scheidingsangst. Praat er eens over met je dierenarts.

Neem je hond, voor je het huis verlaat, mee op een wandeling. Zo hebben jullie samen een beetje ‘quality time’. Zo zal je hond ook moe worden, wat de kans groter maakt dat hij zal slapen terwijl jij weg bent.


ik heb dit alles geprobeerd zonder succes helaas Sad
Terug naar boven Ga naar beneden
http://hondenmandje.forumotion.net/forum.htm
an
Admin
an


Aantal berichten : 828
Registratiedatum : 27-04-09
Leeftijd : 49
Woonplaats : limburg

verlatingsangst Empty
BerichtOnderwerp: verlatingsangst   verlatingsangst Empty05.05.09 12:19

Verlatingsangst is een veelvoorkomend probleem bij honden dat zich op verschillende manieren kan uiten: de ene hond huilt en blaft, de andere plast in huis als het baasje niet in de buurt is, nog anderen verwerken hun verlatingsangst door allerlai zaken stuk te bijten,…

Situatieschets:
Het pinscherke van T woont 90% van de tijd bij haar ouders omdat T en haar vriend alle dagen uit werken zijn. Opdat de hond niet alleen zou zijn, gaat de pinscher ’mee werken’ in het transportbedrijf van de ouders van T.

Bij T thuis huilt deze hond als ze alleen moet blijven. Concreter: als de mensen het huis verlaten en als de mensen in bed liggen. De hond slaapt in de keuken.

Bij de ouders van T huilt de hond enkel als de mensen het huis verlaten. Ook hier slaapt de hond in de keuken, maar ze huilt dan niet.

Mogelijke oplossing:

Dit hondje lijdt naar mijn mening aan verlatingsangst die je stap voor stap zal moeten afbouwen en de hond moet leren om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Persoonlijk zou ik de hond leren om alleen te blijven door te werken met heel korte intervallen en die langzaamaan op te bouwen om zo de verlatingsangst weg te werken.

Vb.: De hond zit alleen in de keuken, baasje telt tot vijf, en als de hond niet huilt haar eruit laten komen en sterk belonen met wat de hond graag heeft. In dit geval kan dit spelen met het touw zijn, want het pinscherke doet dit graag. De hond leert op die manier: ‘Als ik stil ben dan komt mijn baasje mij halen en dan wordt het nog zo leuk! Weg met die verlatingsangst!’

Ik heb een gelijkaardige case op tv gezien waarbij de hond zijn verlatingsangst uitte door te huilen voor het hele appertementsgebouw, maar zelfs in die mate dat zelfs als hij het baasje nog kon zien zitten maar er niet bij kon door een hekken, alles samen huilde. De hond werd pas bij het baasje gelaten als hij stopte met huilen en dan ook uitvoerig beloond werd met aandacht. Dit laaste ben ik echter niet zeker, ik twijfel of de hond al dan niet aandacht kreeg na het openen van het hekken en het naar het baasje toekomen. Geen aandacht geven lijkt me op het eerste zicht niet logisch omdat de hond dan niet beloond wordt voor zijn positief gedrag, nl. niet huilen. Aan de andere kant is het openen van het hekken en de mogelijkheid om bij het baasje te komen een beloning op zich en hoeft het baasje misschien niet persee aandacht te geven aan de hond. Misschien weet iemand raad met deze case?

Huilt je hond soms ook terwijl je niet weet waarom? Misschien lijdt je hond dan aan verlatingsangst. Weet dat dit probleem op te lossen is en dat je zeker niet wanhopig hoeft te zijn.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://hondenmandje.forumotion.net/forum.htm
Gesponsorde inhoud





verlatingsangst Empty
BerichtOnderwerp: Re: verlatingsangst   verlatingsangst Empty

Terug naar boven Ga naar beneden
 
verlatingsangst
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» verlatingsangst
» teisha in de benche verlatingsangst

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
hondenforum THE BEST THERE IS  :: discussie's-
Ga naar: