hondenforum THE BEST THERE IS

iedereen is welkom
 
IndexIndex  PortalPortal  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel
 

 Leuke uitje's met je hond en wandel plaatsen!

Ga naar beneden 
AuteurBericht
luna

luna

Aantal berichten : 98
Registratiedatum : 15-06-09
Woonplaats : vl-brabant

Leuke uitje's met je hond en wandel plaatsen! Empty
BerichtOnderwerp: Re: Leuke uitje's met je hond en wandel plaatsen!   Leuke uitje's met je hond en wandel plaatsen! Empty10.07.09 18:02

als de link niet werk moet je het via Google ingeven
Terug naar boven Ga naar beneden
an
Admin
an

Aantal berichten : 828
Registratiedatum : 27-04-09
Leeftijd : 44
Woonplaats : limburg

Leuke uitje's met je hond en wandel plaatsen! Empty
BerichtOnderwerp: Re: Leuke uitje's met je hond en wandel plaatsen!   Leuke uitje's met je hond en wandel plaatsen! Empty10.07.09 15:20

Embarassed helaas werkt de link niet

_________________
Leuke uitje's met je hond en wandel plaatsen! Banneran
Terug naar boven Ga naar beneden
http://hondenmandje.forumotion.net/forum.htm
luna

luna

Aantal berichten : 98
Registratiedatum : 15-06-09
Woonplaats : vl-brabant

Leuke uitje's met je hond en wandel plaatsen! Empty
BerichtOnderwerp: link naar verschillende hondenwandelingen   Leuke uitje's met je hond en wandel plaatsen! Empty10.07.09 10:41

Terug naar boven Ga naar beneden
an
Admin
an

Aantal berichten : 828
Registratiedatum : 27-04-09
Leeftijd : 44
Woonplaats : limburg

Leuke uitje's met je hond en wandel plaatsen! Empty
BerichtOnderwerp: Re: Leuke uitje's met je hond en wandel plaatsen!   Leuke uitje's met je hond en wandel plaatsen! Empty07.07.09 11:52

leuk om te weten

ps leuke banner onderaan zeg !!! Very Happy

_________________
Leuke uitje's met je hond en wandel plaatsen! Banneran
Terug naar boven Ga naar beneden
http://hondenmandje.forumotion.net/forum.htm
Joyce

Joyce

Aantal berichten : 102
Registratiedatum : 07-05-09
Leeftijd : 33
Woonplaats : Haaften

Leuke uitje's met je hond en wandel plaatsen! Empty
BerichtOnderwerp: Leuke uitje's met je hond en wandel plaatsen!   Leuke uitje's met je hond en wandel plaatsen! Empty07.07.09 11:44

De voorwaarden om uw hond mee te mogen nemen:

Archeon: Honden zijn toegestaan, maar u moet wel een kaartje voor ze kopen (€ 3,50). De honden moeten overal in het park aangelijnd blijven i.v.m. de dieren van het park die rondlopen: schapen, kippen, ganzen enz.

Avonturenpark Hellendoorn: Uw hond mag mee, maar wel aan de lijn en niet in de attracties en shows. Voor uw trouwe viervoeter betaalt u 1,- entree. U krijgt een gratis hondenschepje.

Bataviawerf: De hond mag mee, mits aangelijnd.

Bobbejaanland (Belgie): Uw hond mag mee. U moet hem echter wel aangelijnd houden en u moet een poepzakje kopen. In het attractiepark zijn speciale hondentoiletten.

Burgers Zoo: De hond mag mee, alleen niet in de gedeelten die overdekt zijn (zoals de woestijn, tropische kas en het aquarium). Handig om dan met iemand anders te gaan, zodat je even op elkaar kan wachten.

Dierenpark Amersfoort: De hond mag mee, mits aangelijnd.

Efteling: Geen honden in het park, maar er is een hondenkennel

FamiliePark Plaswijckpark: Honden mogen naar binnen, mits aangelijnd.

Julianatoren: Honden mogen mee mits aangelijnd. Wie met een hond komt, krijgt bij de kassa altijd een "hondeninfo".

Keukenhof: Voorwaarde is dat de hond is aangelijnd en men mag niet in de overdekte gedeelten met de hond komen.

't Land van Ooit: Hier is uw viervoeter welkom, mits aangelijnd (hondenpoeppakkertje verplicht).

Ned. Openluchtmuseum: De hond mag mee, mits aangelijnd.

Ouwehands Dierenpark: De hond mag mee, mits aangelijnd.

Ponypark Slagharen: De hond mag mee. Wel aangelijnd en met een poepzakje. Ook op het bungalowpark wat erbij hoort, mogen honden mee. Net als in het restaurant.

Vogelpark Avifauna: Honden zijn toegestaan mits aangelijnd, behalve in de Martinushal, Lori Landing en bij de vogeldemonstratie.

_________________________________________

Wandelroutes en locaties

*Amsterdamse Bos mogen op veel delen de honden lekker los lopen, als je maar rekening houd met andere mensen.

*Landgoed Clingendael te Den Haag. Honden kunnen los lopen en bij het restaurantje staat altijd drinkwater. Honden mogen ook naar binnen.

*De Schoorlse Duinen : Start bij bezoekerscentrum Het Zandspoor te Schoorl. (Zand en Duinen route) Het bezoekerscentrum is d.m.v. borden aangegeven. Aanrijroute : Ga richting Bergen (Noord Holland) vanuit Alkmaar.

*Hemmenland : Recreatieterrein ten noordoosten van Monnickendam (Noord Holland). Bij het binnenrijden van het recreatieterrein gelijk rechtsaf. Aan de linkerzijde zijn dan parkeerplaatsen. Van September tot April LOS LOPEN!.

*Kuinderbos : Gelegen in de Noordoostpolder bij Kuinre (Omgeving is bos en water) in de buurt van Lemmer (A6 richting Friesland). Er is een gedeelte aangelijnd lopen en een gedeelte los lopen. Dit heet het "Natte neuzenpad" en is aangeduid door paaltjes met een gele kop met daarin een zwarte hondenpootafdruk.

*In Apeldoorn ligt tegenover het van der Valk Motel het wandelgebied " 't Leesten" met hierbij een losloopgebied voor honden (alleen op het terrein waar de schapen lopen is aanlijnen verplicht). Op het terrein is een kiosk waar diverse versnaperingen te krijgen zijn en waar ook bakken met water voor de honden staan. De kiosk is het hele jaar door open!.

*In Noordwijk kunt u het hele jaar door met de hond wandelen op het strand, ca 4 km strand is beschikbaar. Vanaf strandopgang nr.1, aan het eind van de Koningin Astrid Boulevard in Noordwijk, tot aan Katwijk. Voor informatie: VVV Noordwijk, tel. 071-3619321.

*In het noordelijk gedeelte van de boswachterij Staphorst ligt een losloopgebied. Voor informatie: boswachterij Staphorst, tel. 0529-481297.

*In Bloemendaal kunt u het hele jaar door met de hond wandelen op het strand. Startpunt: aan het eind van de boulevard Zandvoort-Bloemendaal vanaf strandpaviljoen Parnassia noordwaarts richting IJmuiden. Bij Parnassia is het hele jaar door vers drinkwater beschikbaar voor de honden en voor uzelf is er nog veel meer lekkers.

*Op Vlieland rond het dorp Oost-Vlieland is een wandelroute met de naam "aanpoten" te vinden, waar uw hond mag loslopen. Voor informatie: VVV Oost-Vlieland, tel. 0562-4511111.

*Tussen Putten, Garderen en Ermelo vindt u het Speulder- en Sprielderbos, hier zijn meerdere losloopgebieden uitgezet.
Voor informatie: VVV Putten, tel. 0341-3517777.

*Bij het Bergerbos, tussen het Limburgse dorpje Afferden en de Duitse grens, is een door het Staatsbosbeheer aangewezen losloopgebied.Voor informatie: Staatbosbeheer Afferden, tel. 0485-531558.

*Op het westelijk puntje van Schouwen-Duiveland, op het strand van Burgh-Haamstede, mag de hond loslopen, alleen tussen Pinksteren en 1 september moet de hond van 10 uur 's morgens tot 6 uur 's avonds aangelijnd zijn.

*Ten zuiden van Leende en Valkenswaard ligt boswachterij Leende, ten noorden van het Leenderbos op de Molenheide, mag uw hond loslopen.

*Rond het Lauwersmeer in Lauwersoog, tussen Dokkum en Zoutkamp, is een mooi natuurgebied te vinden. Hier zijn ook enkele honden-losloopgebieden, waaronder een "hondenstrand". Let op de borden, hierop staat aangegeven waar de honden los mogen. Voor informatie: Staatbosbeheer Lauwersoog, tel. 0519-349177

*In grote delen van boswachterij Sleenerzand, aan de weg Emmen-Drachten, mag uw hond loslopen. Voor informatie: Staatbosbeheer, tel. 030-6926111

*Zuidelijk van Breda ligt de boswachterij Chaam van Staatbosbeheer, hier is een groot honden-losloopgebied, zie de borden bij de parkeerplaatsen

*In Rozendaal (richting Posbank-Arnhem) is een heel groot hondenlosloopgebied. Beslist de moeite waard. Rozendaal v.a. Arnhem door het dorp heen, na ongeveer 1 km (slingerweg) bij een houten hutje linksaf en na ongeveer 500 meter ben je er: heide, bos, zandvlaktes. In de buurt van Arnhem liggen nog een paar leuke plaatsen: De parken Sonsbeek en Zijpendaal (in de bosgedeelten) en Marienwaard, een bosje tussen Oosterbeek en Arnhem

*In Zeeland, ten zuiden van Domburg een, jawel, hondenstrand. Zeker op warme dagen gezellig met andere honden(liefhebbers).

*Bij Loon op Zand (Waalwijk) ligt een prachtige hondenloslooproute, door de bossen, langs een groot ven, zand en bos en met een heerlijk uitgangs cq terugkeerpunt: de Rustende Jager waar ze hond vriendelijk zijn en heerlijke biertjes hebben.

*Bij Lelystad, Flevopolder ligt het Zuigerplas bos met een klein meer. Rond het meer is een wandelroute van ongeveer 4 km. Het meer en de bossen zijn vrij toegankelijk voor honden. Ze mogen loslopen en zwemmen. De precieze omvang van het losloopgebied is aangeven op de borden bij de ingangen van het park.

*Natuurpark Lelystad (Bewegwijzering vanaf provinciale weg).

*Ugchelen het wandelgebied heet het Leesten en ligt bij afslag Apeldoorn/Hoenderloo.

*Busloo het meer nabij Apeldoorn.(15-10 t/m 15-4) Hier kun je helemaal om het meer heen lopen. Dit is een wandeling van ca. 3 uur. De honden mogen de gehele wandeling los lopen, en er is een kiosk open met mooi meer, waar je iets te eten en te drinken kunt halen. Als het een beetje redelijk weer is dan is deze plaats druk bezocht met honden van allerlei rassen, soorten en maten. Heel leuk en heel gezellig. p.s. er is parkeerruimte genoeg. Nog even dit, als het water sterk genoeg is kun je hier ook leuk schaatsen. Koek en zoopie zijn dan aanwezig.Ook dan zijn de honden welkom. Let wel op de eventuele wakken met honden. Ten slotte, is er nog een stuk bos naast waar de honden wel welkom zijn maar niet los mogen.

*Zeewolde; veluwemeer Erkemederstrand. Hondenstrand Kost ongeacht hoe lang je komt wandelen/zwemmen wel 6 gulden parkeergeld. Groot natuurzwembad met diverse faciliteiten, met hondenstrand waar honden los mogen lopen en samen met het baasje mogen zwemmen.

*Bos bij restaurant '' de Tafelberg'' in Blaricum.

*Op de Rozendaalse Hei in Rozendaal. Er is een route waar ie los mag en daarbuiten moet ie aangelijnd zijn.

*Arnhem: Park Sonsbeek: in park zelf aangelijnd, in nabij gelegen bos wat ook Sonsbeek heet = los.

*Terschelling : strand en in het bos altijd los.

*Het 'Hondenstrand" bij Wijk bij Duurstede. Dit is aan de noordzijde van de Lek op aan de weg van Wijk bij Duurstede naar Amerongen. Op dit strand komen alleen maar honden welke los mogen lopen en zwemmen.

*Soestduinen in Soest. Een grote hei/zand vlakte waar honden overal los mogen lopen.

*Spanderswoud in Bussum Het grootste gedeelte van het bos vrij voor loslopende honden.

*Almere-Buiten Het buitenbos bij de manage, honden mogen hier loslopen er is een wandelroute uitgezet van ongeveer 5 km.

*De Brunsummerheide ligt aan de rand van Brunssum en Heerlen. De honden mogen hier los lopen en kunnen heerlijk rennen. De Brunsummerheide is vanaf vele plaatsen op te komen. Veel wandelplezier.

*Landgoed Mariëndaal (tussen Arnhem en Oosterbeek). Honden mogen hier loslopen. Er is water voor de honden om te zwemmen.

*In Berg en Dal, een plaats vlak bij Nijmegen, zijn nog twee leuke wandelgelegenheden, 1. De duivelsberg 2. Bos bij afslag naar Hotel Erica. Ze mogen alleen maar aangelijnd en niet los.

*Drunense duinen (Waalwijk) Op de twee hondenlosloop routes die er zijn uitgezet mag je hond los.
Daarbuiten gelden de normale regels.

*Hoek v. Holland Op het strand en in de duinen. Na zeven uur 's avonds.

*Kijkduin strand (Den Haag) Op kijkduin mogen geen honden los gedurende het zomerseizoen dit geldt ook voor Scheveningen.Tijdens het zomerseizoen mogen honden op het strand alleen los lopen tussen de Kwartellaan en het eindpunt van lijn 12 en ergens ver voorbij Scheveningen richting Wassenaar.

*De Wassenaarse slag : In het seizoen na zeven uur 's avonds en na het seizoen de gehele dag op het strand komen.

*Zoetermeer Westerpark. Gedeeltelijk loslopen. In de winter helemaal losloopgebied.

*De Dobbeplas in Nootdorp (vlakbij de molen) Van 1 mei tot en met 1 oktober beperkt losloopgebied. Daarna geen beperking De honden kunnen hier heerlijk zwemmen.

*Noordwijk aan zee. Daar is een heel stuk strand waar je samen mag komen met de hond.

*Vlaardingen in het natuurgebied rond de Crabbenplas (ook bekend als de Surfplas) Mag hij bijna overal loslopen het hele jaar door.Alleen bij de strandjes mag hij niet komen. Zelfs met prachtig weer kom je er bijna niemand tegen.

*Noordwijk 's zomers aangelijnd. Ten noorden van Noordwijk - Strand Langevelderslag - gehele jaar toegankelijk.

*Castricum strand en duinen. na zeven uur 's avonds. Aangelijnd.

*IJmuiden strand. De hond mag daar niet overal los lopen. Op de boulevard moet hij b.v. aangelijnd worden en bij het Binnenmeer mag hij officieel niet komen. Wel mag hij zomer en winter los op het strand wat bereikbaar is vanaf de parkeerplaats aan de Heerenduinweg en dan richting Bloemendaal. Tussen 01 april en 01 oktober is dat betaald parkeren, in de winterperiode dus gratis.

*Spaarnwoude. Daar mag de hond lang niet overal komen. 's Zomers mag de hond b.v. niet bij de Veerplas, tussen 01-10 en 01-04 weer wel. Verder is er een behoorlijk gebied waar de hond aangelijnd moet worden. Dit staat wel duidelijk aangegeven door borden.

*Recreatiegebied "het Twiske" in Oostzaan. Aangelijnd en Los.

*Boswachterij Austerlitz (ten zuiden van de Woudenbergseweg) Kan je ook mountainbiken dus opletten met de honden los laten lopen.

*Het Rozendaalse Veld in Velp, Het hele jaar door, groot losloopgebied in Nationaal park Veluwezoom.

*Het Strokelbos in Harderwijk.

*Bungalowpark De Groene Heuvels te Ewijk Op het park een meer waar in zwemmen met de hond (oogluikend) wordt
toegestaan - aangrenzend groot meer wandelen & zwemmen met hond toegestaan.

*Bij Leeuwarden is er een recreatiepark de Groene ster. Er is een speciaal stuk waar je met de honden los mag lopen/zwemmen.

*Regio Westerwolde Dorp Sellingen Sellinger bossen (staatsbosbeheer) Uitgezette boswandeling waar hond mee mag. Speciale route voor honden verkrijgbaar bij infocentrum De noordmee te Sellingen en bij VVV's in de regio.

*Regio Westerwolde Dorp Ter Apel Boswandelingen bij Het klooster (bossen van Staasbosbeheer).

*Recreatiepark Westerbergen te Echten. Hond ook toegestaan in prachtig aangrenzend natuurpark.

*Tussen Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk ligt het recreatieschap Hitland, waar de honden het hele jaar door vrij mogen rondlopen, op een klein gebied na, waar in het broedseizoen de honden aangelijnd moeten worden.

*Rondom de Zevenhuizerplas ten noorden van Rotterdam-Omoord kan een wandeling met de hond worden gemaakt, terwijl hij lekker vrij mag rondbanjeren. Begin- en eindpunt bij diverse restaurantjes. Onderweg kom je verschillende "hondenstrandjes" tegen.


*Tussen Krimpen aan den IJssel en Lekkerkerk ligt de surfplas. Ook hier is de hond onaangelijnd welkom, behalve tijdens het badseizoen bij het strandje.Parkeren bij de carpoolplaats.

_________________
Leuke uitje's met je hond en wandel plaatsen! KailySig

Het is nooit te laat om te worden wat je had kunnen zijn!
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud
Leuke uitje's met je hond en wandel plaatsen! Empty
BerichtOnderwerp: Re: Leuke uitje's met je hond en wandel plaatsen!   Leuke uitje's met je hond en wandel plaatsen! Empty

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Leuke uitje's met je hond en wandel plaatsen!
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
hondenforum THE BEST THERE IS  :: Babbelhoekje-
Ga naar: